Friday, 18 June 2010

Oh sangat comel dan seksi

Ali-"Ko rasa aku seksi tak?"
Abu-"Ko bengong ape ni bingai! Aku tengok ko serupa tempayan je nak seksi pe kebenda"

Oh kenapa setiap post aku nak dimulakan dengan dialog Ali dan Abu?
Entah. Aku rasa macam seronok. Walaupun takde la menarik mana. Bergantung kepada situasi la kan.
Tapi untuk hari ini aku nak kongsi antara gambar-gambar comel dan seksi yang sentiasa membuatkan aku berangan tak sudah. Tak kira la sebelum tidur, selepas tidur, even masa dalam kelas!
"Hoh pa dia..!!!" *dengan nada dan gaya mamu*














Audi R8 Valkyrie by S&R
500bhp
4WD
5.2litre V10!
BMW X6 F-16 Falcon Fighter by Status Design
380 bhp
3.0 litre twin-turbo

Merc S65 AMG by MEC Design
(Spec tidak diketahui. misteri. yang pasti amat lincah)


Porsche Cayenne Merdad 2-door Edition
740bhp
4.8 litre V8

Ferrari 458 Italia F-117 Nighthawk Edition
570 bhp
4.5 litre V8

Ha kan! Tak tahulah apa yang korang bayangkan bila baca tajuk post ni. Bagi aku inilah apa itu 'seksi'.
Memang kalau nak dikira betul-betul rakyat Malaysia macam kita ni memang mimpi la nak pakai kereta macam ni. Ye lah dengan tax yang teramat tinggi. Bukan tu saja. Even dah lepas tax bayar kereta,still setiap tahun kena bayar road-tax (6.3 litre Merc SLS approx road tax RM13xxx per year). Nak guna barang cantik memang mahal. Bak kata James May dalam Top Gear.."You got what you paid for"
Itu sajalah kot untuk kali ni. Bila bosan ni biasalah kan...timbul la angan-angan imaginasi yang tah kebenda ni.

3 comments:

  1. kancil pun jadilah sept. asalkan bley naek bukit genting tu.

    ReplyDelete
  2. Memang la seksi. Tapi untuk aku, Volkswagen Type 2 sudah. Memang jimat. Boleh buat rumah lagi, rumah bergerak dan juga kenderaan.

    ReplyDelete